tisdag, november 03, 2009

Sempers stinkmjölk.

Vad är grejen med Sempers stinkande mjölkersättning?
Bakgrund:
Sedan min son föddes och Annelie beslutade att inte amma honom med bröstet utan pumpa mjölk så har min son ätit  mjölkersättning, ungefär sen 2 månaders ålder - sen 4 månaders ålder på heltid. Främst från fabrikatet NAN (som finns i flera steg 1,2,3 m.fl. och även som HAVRE dvs inte ren mjölk ), men även från Semper (som också finns i flera steg).

Man blandar sin mjölkersättning med vatten enligt anvisningar och voila, mjölk.

Grejen med just Sempers fabrikat är att blandar man den med vatten så visst, de blir mjölk, men den luktar ungefär som en trasa man torkat kräk med (bebiskräk that is), vilket är oerhört avstötande. Jag har torkat flera spyor i min dag (både mina och andras) men att få stanken i en flaska som min son behöver för att leva gör mig oerhört brydd. Ska det verkligen vara på detta viset?

JA, jag blandar rätt.
JA, jag kokar vattnet före i vattenkokare och blandar det kokheta med ersättning som sedan får svalna av i kallvattenbad.
JA, jag ger honom det direkt när det nått ät-temperatur.

Men det stinker verkligen.
När NAN inte gör det.

Nog om det varit en betydande pris skillnad mellan dessa fabrikat men det är de inte.

Citygross som står för 90% av mina veckoinköp av mat är NAN ofta slut medan Sempers produkter i princip alltid är välfyllda (och nästan orörda?). Kanske säger detta något?

Från och med nu tänker jag inte köpa Semper ens om det råder akut kris hemma.
Är NAN slut på Citygross så åker jag till Kvantum, trots att butiken är hemsk.

//X

Resurrection

Jag vet inte om det betyder något men det känns som om de vore läge att resurrecta denna gamla bloggen.

Senast jag bloggade något var den 20 maj 2006, säger en del om mitt engagemang och en liten del huruvida jag haft något av betydelse att dela med mig av.

Numera har min status förändrats från rökande studerande med personlighetsproblem till snusande heltidsarbetare med barn.

Jag har fångat mig en Annelie och en son som heter Vincent, lägg därtill en vit fluffboll kallad Shaggy och familjen är skapad och klar!

Jag jobbar för en rad olika företag, främst för Aktiv Bemanning som ambulerande bemanningspersonal - ett jobb som jag trivs väldigt bra med och som fyller min stora plånbok varje månad. För de är ju så att ju äldre man blir desto större utgifter får man...

Förr kunde jag lugnt leva på 5000 i månaden - hyran inkluderad, nu är min hyra på 5.5K... bara det säger en del.

Mina fritidsintressen har inte förändrats nämnvärt, jag spelar fortfarande en massa spel, lyssnar på metal och spelar gitarr lite då och då. Tränar iofs mindre än när jag var arbetslös för dryga ett och ett halvt år sen men då jobbade jag inte.

Det räcker.

//X